Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ






Σημάδια αθλιότητας του πολιτικού συστήματος-που ορίζει τη ζωή των πολιτών χωρίς καν να λαμβάνει στα σοβαρά τη βούληση και τις ανάγκες τους-υπάρχουν πάμπολλα.Με αφορμή την ψηφοφορία του τρίτου μνημονίου μπορούμε να διαπιστώσουμε με πόση περίσσια αισχρότητα και θράσος διακατέχεται το ανειδίκευτο πολιτικό προσωπικό αυτής της έρμης χώρας.

Η ψηφοφορία του 3ου μνημονίου μου θύμισε τις παιδικές μαθητικές σχολικές ψηφοφορίες με κάποιες διαφορές.Η μαθητική ψηφοφορία έχει νόημα και ουσία αφού αποσκοπεί στη μύηση των μαθητών στην εκλογική διαδικασία και στην άμεση δημοκρατία (άσχετα αν διαπιστώνουν στην πορεία της ζωής τους ότι παραβιάζεται ασύστολα).Επίσης τα παιδιά όχι μόνο δεν δίνουν τίποτα, αφού δεν κοστίζει, αλλά αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις. Αντίθετα η κοινοβουλευτική ψηφοφορία που διεξήχθη 14/8/2015 δεν είχε κανένα σκοπό, μιας και όλα ήταν προσυμφωνημένα και το αποτέλεσμα εκ των προτέρων γνωστό και εκτός αυτού στοίχησε πανάκριβα στους πολίτες.Καθόλου απίστευτο να πήραν υπερωρίες νυχτερινά ποιος ξέρει και τι άλλο ακόμα,αφού συνεδρίαζαν με άδεια τα έδρανα όλη νύχτα. Τελικά, ποια ψηφοφορία είναι παδική των σχολικών τάξεων ή η κοινοβουλευτική; Βέβαια, η παιδικότητα εμπεριέχει το στοιχείο της αθωότητας που δεν τους το αποδίδω!

Από εδώ και πέρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν.Ενώ σύσσωμη η φασιστική πολιτική συμμορία οδηγεί τη χώρα, με το έτσι θέλω, στην καταστροφική Ευρωζώνη και Ε.Ε προσπαθεί αποτυχημένα να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι έχει διαφορές.Ποιες διαφορές όμως μπορεί να έχουν όταν συναινετικά και έντεχνα επιχειρούν να εξαπατήσουν τον αφελή λαό πως ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας του είναι ο ευρωμονόδρομος; Απόδειξη οι παρακάτω δηλώσεις:

Ποταμίσιος Θεοδωράκης: «Δε σας εμπιστευόμαστε αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο» Τι λες έμπιστε;

Ορεσίβιος Καμμένος: «Άλλη λύση δεν υπάρχει» Μας έκαψες!

Δήλωση Τσίπρα χωρίς το ‘’ρ’’: «Πήραμε την ευθυνη να μείνουμε ζωντανοί από το να αυτοκτονήσουμε» Και ‘συ μας δολοφονείς.

Είναι φαεινότερο και από τον ήλιο ότι με τις δηλώσεις τους αυτές προσπαθούν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα ως οδυνηρά αλλά αναγκαία. Λες και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική οικονομική πολιτική.

Τα προπαγανδιστικά Μ.Μ.Εξαπάτησης εγχώρια και ευρωπαϊκά αναφέρονταν σε πάρα πολύ δύσκολη συνεδρίαση.Μα πώς ήταν δύσκολη τη στιγμή που συμφωνούν σε όλα;Η μόνη τους αντιπαράθεση που έχουν είναι για το ποιος έφερε το καλύτερο και ποιος το χειρότερο μνημόνιο. Όμως οι ανόητοι ξεχνάν να μας πουν ότι καλό μνημόνιο δεν υπάρχει,όταν καταργεί συνταγματικά δικαιώματα,όταν καταργεί το ίδιο το κράτος για να το δωρίσει σε άπληστους ολιγάρχες και υπερεθνικά συμφέροντα,όταν υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών και φέρνει τη μισθωτή σκλαβιά των εργαζομένων...Καλά τα κόλπα και τα τερτίπια τους αλλά δεν πιάνουν πλέον.Έχουν καβαλικέψει για τα καλά την εξουσία μαζί και το καλάμι και από ότι φαίνεται θα τους κουβαλάμε αρκετά ακόμη στην πλάτη μας.Άλλωστε όπως ο βρεγμένος δε φοβάται το νερό έτσι και ένας εγκληματίας δε διστάζει να συνεχίσει τα εγκλήματα του. Ο Γιώργος Κοντογιώργης αναφέρει: «Η πολιτική τάξη έχει δημιουργήσει τόσα αναχώματα για την απαλλαγή της από οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της κοινωνίας που κυριολεκτικά εάν τη σχετική αρμοδιότητα την ανέθετε κανείς σ’έναν μεγάλο κακοποιό δε θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσα αναχώματα όσα δημιούργησε η πολιτική τάξη για να προστατέψει τον εαυτό της. Ποιος είναι ο εχθρός;Η κοινωνία!». Όσο και να μη θέλουμε να το πιστέψουμε είναι μια πραγματικότητα.Ποτέ μέχρι σήμερα δε δικάστηκαν από τη δικαιοσύνη για τα πολιτικά τους εγκλήματα -δε μιλάμε για λάθη-αφού το Σύνταγμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και στα συμφέροντά τους.



Αφού λοιπόν μας παρουσιάζουν ως μοναδική λύση διεξόδου από την κρίση τον ‘’ευρωμονόδρομο’’έχω να προτείνω μια κερδοφόρα για τους πολίτες λύση.Να οργανωθούμε εξωθεσμικά οι πολίτες όλων των αποχρώσεων και να δημιουργήσουμε ‘’Επιτροπή Πολιτών’’ η οποία να απαιτήσει από την Κομισιόν να εφαρμόζει άμεσα τις αποφάσεις των Βρυξελλών χωρίς διαμεσολάβηση πολιτικών, άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα και καμιά σημασία η διαμεσολάβησή τους. Και όσο για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου θα είναι η ίδια με τη διαφορά ότι θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό,χωρίς επιδόματα, υπάλληλοι, πολιτικό προσωπικό,κηπουροί οι πάντες.

                                                                             θου.βου