Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ-ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Ή ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Η ιδιαιτερότητα και η πρωτιά της Ελλάδας (και του ελληνικού λαού) στηρίζεται σε βάσιμα και αναμφισβήτητα θεμέλια: στην πλούσια ιστορία, στην ανεπανάληπτη πολιτιστική κληρονομιά της και κυρίως στο πιο πολύτιμο αγαθό του λαού, την ελληνική γλώσσα που είναι και το πιο αξιόλογο προϊόν εξαγωγής στο διεθνή χώρο.
Σ’ αυτόν τον τόπο, με τη μοναδική και απαράμιλλη φυσική ομορφιά, γεννήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία η κριτική σκέψη που ήταν καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Απ’ εδώ ξεκίνησε η φιλοσοφία, η επιστήμη, η λογοτεχνία, το γραπτό θέατρο, η δημοκρατία, η τέχνη, ο ολυμπισμός. Η ανθρωποκεντρική θρησκεία του δωδεκαθεϊσμού, όπου ο άνθρωπος δε διστάζει να σηκώσει το ανάστημα του ακόμη και στους θεούς για να διεκδικήσει τα δικαιώματα και το δίκιο του. Ο άνθρωπος για πρώτη φορά, πριν χιλιάδες χρόνια, πραγμάτωσε την πνευματική του ουσία. Σήμερα ,όλα αυτά φαίνονται απίστευτα και περίεργα για έναν τεχνοκράτη που βάζει το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο κι αυτό γιατί είναι πνευματικά ανάπηρος.
Από την μελέτη της αρχαιοελληνικής γραμματείας αποδεικνύεται περίτρανα η ενδελέχεια και διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας, αλλά και η άμεση σχέση του ελληνισμού με τις ευρωπαϊκές γλώσσες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Πρώτα απ’ όλα η λέξη Ευρώπη είναι ελληνογενής, όλοι γνωρίζουμε το μύθο. Τι είναι η Ευρώπη; Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρωθυπουργό Π. Κανελλόπουλο Ευρώπη είναι η ελληνική βαθύτατη κριτική σκέψη, η ρωμαϊκή νομοθεσία και ο Χριστιανισμός Όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες περιέχουν πλήθος ελληνικές λέξεις. Κατά την περίοδο της Αναγέννησης, που όλοι στράφηκαν στη μελέτη αρχαίων ελληνικών κειμένων,χιλιάδες λέξεις πέρασαν στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Στα χρόνια του Διαφωτισμού με την κορύφωση της επιστήμης προέκυψε η ανάγκη επιστημονικών όρων. Τη διέξοδο τη βρήκαν για άλλη μια φορά στην ελληνική γλώσσα που περιέχει λέξεις με βαθιές έννοιες. Η μισή ιατρική ορολογία περιέχει ελληνογενείς λέξεις, όπως υπάρχουν και σ’ άλλες επιστήμες: Μαθηματικά, Φυσική, Γεωγραφία…
Σύμφωνα με τον Α. Κωνσταντινίδη η αγγλική γλώσσα περιέχει περισσότερες από 50.000 ελληνικές λέξεις. Οι Άγγλοι μαθητές λυκείου για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια υποχρεούνται να γνωρίζουν μια λίστα ελληνικών λέξεων όπως: ανάλυση, σύνθεση, δρω, πράττω, ενέργεια… έννοιες με βαθύ περιεχόμενο που σπανίζουν σ’ άλλες γλώσσες.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το Γλωσσικό Άθλο, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, του καθηγητή και πρωθυπουργού Ξ. Ζολώτα. Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά, με κάποιες μικρές αλλαγές. εκφώνησε τον παρακάτω ελληνικό λόγο στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 στην Ουάσιγκτον:
Kyrie, I eulogise the archons of the Panethnic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms, methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized. Our critical problems such as the nÔmismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis, we have the dynamism to program therapeutic practises as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel, a panethnic unhypocritical economic ethnergy and charmonization in a democratic climate is basic. I apologize for my ecentric monologue. I emphasize my eucharisties to you, Kyrie, to the eugenic and generous American ethnos and to the organizers and the protagonists of this amphictiony and the gastronomic symposia."

Κύριοι, Ευλογώ τους άρχοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την Οικουμενική Τράπεζα για την ορθοδοξία των αξιωμάτων, μεθόδων και πολιτικών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα επεισόδιο κακοφωνίας της Τράπεζας με την Ελλάδα. Με ενθουσιασμό διαλεγόμαστε και συναγωνιζόμαστε στις συνόδους των διδύμων Οργανισμών των οποίων τις πολύμορφες οικονομικές ιδέες και δόγματα αναλύουμε και συνθέτουμε. Τα κρίσιμα προβλήματά μας όπως η νομισματική πληθώρα παράγουν κάποια αγωνία και μελαγχολία. Αυτό το φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Αλλά, η θέση μου είναι ότι έχουμε τον δυναμισμό να προγραμματίσουμε θεραπευτικές πρακτικές σαν μέτρο προφύλαξης από το χάος και την καταστροφή. Παράλληλα μια παγκόσμια ανυπόκριτως οικονομική συνέργεια και εναρμόνιση σε ένα δημοκρατικό κλίμα είναι βασική. Απολογούμαι για τον εκκεντρικό μου μονόλογο. Εκφράζω με έμφαση την ευχαριστία μου σε εσένα Κύριε, στο ευγενικό και γενναιόδωρο Αμερικανικό Έθνος και στους οργανισμούς και πρωταγωνιστές της Αμφυκτιωνίας και του γαστρονομικού Συμποσίου»

Επίσης, οι Ερετριείς, όταν μετακόμισαν στην κάτω Ιταλία, μετέφεραν μαζί τους το ελληνικό αλφάβητο,όπου με κάποιες παραλλαγές δημιουργήθηκε το λατινικό αλφάβητο, Το λατινικό, κυριλλικό και γοτθικό αλφάβητο είναι το ελληνικό παραλλαγμένο.
Σήμερα υπάρχουν 4.000 ελληνικά κείμενα αποθηκευμένα στην Καλιφόρνια σε ηλεκτρονική μορφή από τα Ομηρικά μέχρι τα βυζαντινά χρόνια. Η  Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες χώρες που έχει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι αλλά αποδεικνύουν το κύρος, την αίγλη,την αξία και την προσφορά του ελληνισμού.
 Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά τα παμπόνηρα γερμανικά αρπακτικά  και φρόντισαν επιμελώς στα πλαίσια του 3ου μνημονίου να τους παραχωρήσουν οι προδότες  τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια με μια κατάπτυστη αποικιακή σύμβαση.
Τη  σύμβαση υπόγραψαν το τσακάλι ο Τσακαλώτος, το σπίρτο ο Σπίρτζης και ο καημένος καμένος Καμμένος και το αστέρι του ΤΑΙΠΕΔ Αστέριος Πιτσιόρλας που δεν αντιλήφθηκε ακόμα ότι στο τέλος πίτσες στους Γερμανούς θα σερβίρει από τις δικές τους πιτσαρίες.Και φυσικά η σύμβαση επικυρώθηκε και από τους δωσίλογους του κοινοβουλίου. Οι ανόητοι νομίζουν το πέρασαν κρυφά μέσα από το πολυνομοσχέδιο.
Η παραχώρηση έγινε στη Fraport. Ποια είναι; Μα φυσικά το γερμανικό δημόσιο που μας απειλεί να ιδιωτικοποιήσουμε το ελληνικό δημόσιο. Είναι το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο της Φραγκφούρτης, δηλαδή το πάμπλουτο γερμανικό κρατίδιο Έσσης. Σημαίνει ότι ο ελληνικός πλούτος θα φεύγει από εδώ που τον χρειαζόμαστε για να ορθοποδήσουμε και θα πηγαίνει αφορολόγητος στα Βερολίνα και…
Εν ολίγοις, όταν παραβιάζονται αδιαπραγμάτευτα εργασιακά δικαιώματα, όταν αυτές οι τάχα επενδυτικές εταιρείες δε δέχονται καμιά κρατική παρέμβαση, όταν απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ και από όλα τα δημοτικά τέλη, όταν υποχρεώνει το κράτος να νομιμοποιήσει τον κάθε λαθρομετανάστη για να τον προσλάβει με μισθό αφρικάνικο, .οταν…δεν μπορεί να λέγεται ανάπτυξη! Μερικά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών ζίμενς καταδικασμένη από την ελληνική δικαιοσύνη με 2 δις, Hochtief καταδικασμένη για 1δις, ποτέ δεν πλήρωσε ΦΠΑ,ντόιτσε τέλεφον το προσωπικό το μείωσε από 30.000 σε 8.000 αύξησε όμως τους διευθυντές της που αμείβονται με τρελά ποσά,  ΜΑΝ…
Υπόψιν, τον προηγούμενο μήνα τον γερμανό υπουργό οικονομικών Γκάμπριελ εκτός από όλοι τη γερμανική βιομηχανία τουρισμού, TUI,BTW.. τον συνόδευε και η καταδικασμένη Hochief! Τι να ζητάει πάλι;;;;

Μέρες που είναι ας ελπίσουμε ότι η Παναγία θα κάνει το θάμα της!

                                                                                                  Θ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου