Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συνδικάτα, κυβέρνηση και 81η ΔΕΘ



Συνδικάτα, κυβέρνηση και 81η ΔΕΘ(του Βαξεβάνου Θεόδωρου)

Όπως πάντα, έτσι και φέτος στα πλαίσια της 81ης ΔΕΘ, τα συνδικάτα διοργανώνουν συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ανερυθρίαστα ένα από τα γνωστά της ρεσιτάλ υποκρισίας. Η αντιπολίτευση πάλι, θα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την κατάντια του τόπου και το δράμα που περνάει ο ελληνικός λαός, επιβεβαιώνοντας, κατ’ επανάληψη, ξεδιάντροπα και προκλητικά, την κοντή της μνήμη και ο πολύς κόσμος θα παρακολουθεί παθητικά-τεντωμένος στους καναπέδες - για άλλη μια φορά το θέατρο του παραλόγου.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, σοβαρά πολιτικά προτάγματα, εναλλακτικές λύσεις διεξόδου από την ατέρμονη κρίση, όταν οι υπεύθυνοι της καταστροφής εμφανίζονται ως σωτήρες, τότε έχουμε το απόλυτο δικαίωμα να μιλάμε για φαρσοκωμωδίες, γελοιότητες και για πετυχημένα ανέκδοτα. Πάντως, δεν ξέρω για όλα τ΄άλλα, αλλά το γέλιο που θα μας εξασφαλίσουν είναι εγγυημένο.

Το πλέγμα εξουσίας, εκτός από την οικονομικοπολιτική αφρόκρεμα, τους βαρώνους των μίντια και της διαπλοκής, τους διανοουμενίστικους και δημοσιογραφίσκους που τους στηρίζουν λυσσαλέα (πολλά τα λεφτά βλέπετε), το συγκροτούν και τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΠΑΜΕ( όλοι αντάμα κι ου ψώριαβους αχώρια, όπως λέμε και στο χωριό), καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν. Αν εξαιρέσουμε τις αοριστολογίες και τις γενικότητες, ποια συγκεκριμένα αιτήματα προτάσσουν; Ουκ ολίγοι εργατοπατέρες έκαναν καριέρα από τις θέσεις που κατείχαν. Κι αυτό γιατί έμαθαν να υπηρετούν το τομάρι τους και όχι το κοινό συμφέρον. Έμαθαν να προωθούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τα συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα εις βάρος του γενικού συμφέροντος και της συλλογικότητας που αποδομείται συστηματικά όλο και περισσότερο, διότι είναι ο πραγματικός εχθρός του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος.

Στο κίνημα των αγανακτισμένων συμμετείχαν νεαροί που νόμιζαν ότι με το φραπέ στο χέρι μπορούσαν να ρίξουν κυβερνήσεις. Δεν τους κατηγορώ, διότι κανείς δεν τους ενημέρωσε, πως συστημικές κυβερνήσεις που υπηρετούν με κάθε τρόπο και μέσο την παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν πέφτουν εύκολα,αλλά ούτε και αλλάζουν. Κατηγορώ όμως όλους τους Βαρουφάκηδες, τους Κατρούγκαλους, τους Τσακαλώτους κι όλους όσους εξαπάτησαν συνειδητά τους ανθρώπους με την άμεση δημοκρατία τους. Τώρα που υπουργοποιήθηκαν και ανέβηκαν τους μεγάλους θώκους υπηρετώντας πιστά τα μεγάλα τους αφεντικά, τώρα που απέκτησαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα εξασφαλίζοντας το μέλλον τους, ξέχασαν το μίζερο και ταλαίπωρο λαό, καθώς και την άμεση δημοκρατία. Εκτός απ’ αυτούς το κίνημα των αγανακτισμένων αποτελούνταν, ως επί το πλείστον, από συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικές ομάδες και πολιτικά σχήματα που σήμερα διεκδικούν την εξουσία. Επί της ουσίας το κίνημα ήταν χειραγωγήσιμο γι’ αυτό και απέτυχε.

Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν μέσα από την κοινωνία σοβαρές ανεξάρτητες αντιστασιακές οργανώσεις. Οργανώσεις που να εγγυώνται την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και να διασφαλίζουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων και την άμεση συμμετοχή τους στις πολιτικές αποφάσεις. Πρέπει επιτέλους να βγει ο λαός από το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο, ώστε η βούληση και οι ανάγκες του να λαμβάνονται υπόψη.

Είναι θλιβερό να περιμένουμε από τους δυνάστες μας να μας ελευθερώσουν. Οι επίσημες διαμαρτυρίες όπως και όλες οι επισημότητες ακολουθούν την πεπατημένη που τους συμφέρει. Όποιος πραγματικά θέλει να σωθεί, να σωθεί μόνος του. ‘’Το γεφύρι της ζωής για να περάσουμε στην απέναντι όχθη πρέπει να το χτίσουμε μόνοι μας, αν το χτίσουν άλλοι και μας περάσουν απέναντι, στο τέλος θα μας ζητήσουν το σαρκίο μας’’

Αγαπητέ αναγνώστη, ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς τη Δημοκρατία, να αποδεσμευτούμε από την κοινοβουλευτική ολιγαρχία που λεηλατεί και καταδυναστεύει τον τόπο ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Είναι τόσο αδίστακτοι που δε διστάζουν ακόμα να μας απειλήσουν με το δημόσιο χρέος που ουδεμία ευθύνη έχουμε. Το χρησιμοποιούν ως όπλο για να μας εκβιάσουν και να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους που διέπραξαν σε βάρος του λαού. Εμείς πρέπει να το στρέψουμε προς τους υπεύθυνους και να απαιτήσουμε αμέσως να απολογηθούν για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και για την πρωτοφανή- στην ιστορία της ανθρωπότητας -διόγκωση του δημόσιου χρέους. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας στην διεξαγωγή ενός έντιμου και ξεκάθαρου δημοψηφίσματος. Πρώτα και το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας αν επιθυμούμε την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε και κατά δεύτερο από την ευρωζώνη που μας έβαλαν χωρίς καν να ρωτηθούμε. Κύριοι, οι ολιγάρχες έμαθαν να υπερασπίζονται πολύ καλά μόνο τα συμφέροντά τους. Όμως το γενικό συμφέρον μόνο από εμάς μπορεί να υπερασπιστεί δίκαια. Βέβαιο είναι ότι σε μια τέτοια δημοκρατική διαδικασία δεν έχουν καμιά θέση οι σφουγγοκωλάριοι, οι καταφερτζήδες, οι κρατικοδίαιτοι,οι λακέδες οι κωλογλείφτες κι όλα τα σκουπίδια και τ΄ ανήθικα αποβράσματα που διαιωνίζουν τη σαπίλα και τη μιζέρια. Θέση έχουν μόνο όσοι διακατέχονται από διακαή πόθο για λευτεριά και δημοκρατία, μόνο όσοι ονειρεύονται να μετατρέψουν τη χώρα τους από προτεκτοράτο σε ελεύθερη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις. Λόγο στο δημοψήφισμα έχουν μόνο οι έντιμοι οι ηθικοί που δεν είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους σε κανέναν. Αυτοί που δεν αδίκησαν, δεν εξαπάτησαν και μπορούν τώρα, όχι μόνο να περπατούν με ψηλά το κεφάλι, αλλά και να αποδοκιμάζουν τους παλιοκλέφτες, τους λωποδύτες, τους ναρκισσιστές που ζουν για το θεαθήναι και μας πουλάν μούρη με τον παράνομο πλουτισμό, αδιαφορώντας επιδεκτικά για την ανεντιμότητα και τα μακριά τους χέρια, ούτε που μπορούν οι ανόητοι να αντιληφθούν την μπόχα και δυσωδία που εκπέμπουν στην κοινωνία.

Το δημοψήφισμα θα δώσει νόημα στην πολιτική ζωή, οι πολιτικάντηδες και οι δημαγωγοί θα αποκτήσουν κύρος, αξιοπρέπεια, σεβασμό θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου που είναι απαραίτητη. Όποια απόφαση και να πάρει ο λαός –παραμονή ή έξοδο από την Ε.Ε- το πολιτικό σύστημα θα υποχρεωθεί να λάβει για μια φορά σοβαρά υπόψη τη βούληση και τις ανάγκες του κόσμου. Θα αναγκαστεί να συγκροτήσει σοβαρά και υπεύθυνα πολιτικά σχέδια και προγράμματα με κριτήρια τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των άθλιων ημετέρων τους. Κυρίως, θα απομακρυνθούν από τον εκμαυλισμό των πρακτικών τους. Να έχουμε κατά νου, ότι κανείς συστημικός δε θα στηρίξει αυτήν την έντιμη και δημοκρατική πρόταση και να θυμόμαστε τους στίχους του τραγουδιού ‘’κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί,λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν’’ μην τους πιστέψεις,ψέματα λένε.

Ας ξεκινήσουμε εδώ: http://baxeban.blogspot.gr/ τη συλλογή υπογραφών. Το μοναδικό οπλοστάσιο που διαθέτουν είναι η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και οι απειλές. Μην τους φοβηθείς, στο φόβο σου ποντάρουν!

Ενεργός πολίτης



Θ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου