Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ(Γράφει ο Βαξεβάνος Θεόδωρος)




Πολλές φορές για τη λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν ακολουθούμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι ο δρόμος της ανηθικότητας, του ψεύδους, της υποκρισίας, της γκεμπελίστικης προπαγάνδας και ο άλλος  της ηθικότητας, της τιμιότητας, της ειλικρίνειας της αλήθειας. Στο ερώτημα ποιον δρόμο θα διαλέγαμε, νομίζω η απάντηση είναι προφανής και αυτό διότι όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο τότε το δημιούργημά μας θα είναι στέρεο, δυνατό και θα αισθανόμαστε ασφάλεια και κυρίως εμπιστοσύνη και σεβασμό στον εαυτό μας και στη δημιουργία μας. Ξέρω, σκεπτόμενε πολίτη, πως παρατηρώντας γύρω σου διαπιστώνεις και αποδεικνύεις όλο και περισσότερο πως κάτι τέτοιο στη ζωή δεν ισχύει κι αυτό σε οδηγεί στην απογοήτευση και στην απελπισία. Μην απογοητεύεσαι, αν παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις και μόνο σου ότι αυτά τα άθλια φαινόμενα της απάτης του ψεύδους της διαφθοράς αφορούν τους άρρωστους, τους παθιασμένους με την εξουσία ευτυχώς δεν έχουν ακόμα αγγίξει τους έντιμους και αγωνιστές της ζωής. Δες τους πώς σφάζουν τους λαούς σαν κοτόπουλα, χωρίς οίκτο και αιδώ. Δες τους πώς καμαρώνουν για τη συνεργασία τους με τις εγκληματικές πολυεθνικές για να εξυπηρετήσουν τα κατ’ ιδίαν συμφέροντά τους. Δες τους πώς λεηλατούν κάθε τι δημόσιο… Δες τους πώς προσπαθούν σαν τις μαϊμούδες να σκαρφαλώσουν το δέντρο της εξουσίας και τόσο ανόητοι που είναι δεν αντιλαμβάνονται καν, πώς το μόνο που επιδεικνύουν, από εκεί ψηλά που βρίσκονται, είναι ο κόκκινος πρωκτός τους. Δες τους  πόσο εύκολα ξεπουλάν την ιστορία τους και  κάθε ιερό και όσιο και αισθάνσου δυνατός, ακμαίος και αισιόδοξος, γιατί η πραγματική ελπίδα είσαι εσύ, σκεπτόμενε πολίτη.
 Αυτός  ο ανεκδιήγητος Γιούγκερ πριν ένα χρόνο αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία και τάχα χαμογελούσε αμήχανα. Σήμερα χωρίς κανένα ενδοιασμό, (άλλωστε ποιον να υπολογίσει) τους αποκαλεί ανοιχτά και ξάστερα, Μακεδόνες και μάλιστα γραφειοκρατική ορολογία την ΠΓΔΜ. Η Γερμανίδα Μέργκελ καλωσόρισε και επίσημα τον ΄΄Μακεδόνα  πρωθυπουργό΄΄ όπως κι ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Χαν. Άραγε σε ποια επιχειρήματα στηρίζονται οι απόγονοι του Γκέμπελ για να αποκαλούν τους κατ’ απόδειξη Σλάβους Μακεδόνες; Προσωπικά θα ήθελα να διατυπώσουν δημόσια τα επιχειρήματά τους για να μάθουμε κι εμείς, τέλος πάντων, την ιστορική αλήθεια. Αν τώρα δεν ξέρουν τα επιχειρήματα τότε είναι βλάκες, κι αν πάλι μας δώσουν την απάντηση «Να μην σας νοιάζει!» που είναι και η πιο πιθανή, τότε είναι φασίστες και μάλιστα πολύ επικίνδυνοι. Απ’ ότι καταλαβαίνεις, σκεπτόμενε πολίτη, βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, τώρα, τι θα πάει η αποτυχημένη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί, προσωπικά δε γνωρίζω. Καλά θα ‘κανε να μας το πει η ίδια! Ελπίζω να μη δώσει την απάντηση του καημένου Καμμένου «Εγώ δε δέχομαι κανένα όρο Μακεδονία αλλά συμφωνώ με τον Κοτζιά που δέχεται». Τελικά, ετούτοι εδώ θα καταφέρουν να μας τρελάνουν!
Έλληνα, δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε περηφάνια για τα πρωτοφανή συλλαλητήρια που έκανες Θεσσαλονίκη και Αθήνα ,αν και τα ΜΜΕ προσπάθησαν να τα κουκουλώσουν δεν το κατάφεραν. Μ΄αυτά απέδειξες, όπως όφειλες, την αναπτυγμένη  αίσθηση της εθνική σου ταυτότητας, την ελληνική περήφανη αξιοπρέπεια , τη συναίσθηση του δικαίου, της αλήθειας, της ενότητας και της γενναιότητας.
 Δε νοιώθω καμιά ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν, κρίνω όμως σκόπιμο, την ιστορική αλήθεια, για την ελληνικότητας της Μακεδονίας, να την κατέχει κάθε πολίτης  Η συνθήκη του Α. Στεφάνου ήταν έργο του Πανσλαβικού Κομιτάτου. Με επικεφαλή τον Νικόλα Ιγνάτιεφ (νεκροθάφτη των Ελλήνων, όπως τον ονομάζουν) προέβλεπε την ίδρυση της Μ Βουλγαρίας για να υπηρετεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας, από τότε ξεκίνησε η ιδέα του πανιλλυρισμού.
Ο πανιλλυρισμός ήταν μια κατασκευασμένη ιδέα των Σλάβων για να βρουν αφορμή και να επεκταθούν όχι μόνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέχρι την Κρήτη. Πίστευαν δηλ. ότι ο Μινωικός, ο Κυκλαδικός, ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός ήταν δημιουργήματα των Ιλλυριών και ότι αφού οι Σλάβοι αφομοίωσαν τους Ιλλυριούς τότε όλοι αυτοί οι πολιτισμοί τους ανήκουν. Οι Έλληνες, έλεγαν, ήταν οι βάρβαροι Δωριείς που κατέστρεφαν όποιον πολιτισμό έβρισκαν μπροστά τους. Για κακή τους τύχη όμως δεν άργησε να ‘ρθει η θεία δίκη. Το 1952 Ο Βέντρις αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή β και απέδειξε περίτρανα ότι ήταν ελληνική διάλεκτος και πως από αρχαιοτάτων χρόνων σ’ αυτόν τον τόπο ζούσαν Έλληνες και μιλούσαν ελληνικές διαλέκτους, άλλωστε κανείς μέχρι σήμερα δεν αμφισβητεί τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας.
Το 1944 ο Τίτο για να αποσκιρτήσει από το Σταλινισμό έγινε το αγαπημένο παιδί της αμερικανοκρατούμενης δύσης και βοηθούμενη απ’ αυτήν ίδρυσε τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας που αποτελούνταν από έξι Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες. Μια απ’ αυτές ήταν η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα σημερινά Σκόπια. Όπως αντιλαμβάνεσαι, σκεπτόμενε πολίτη, ο όρος που δόθηκε στον Τίτο, για να μην του χαλάσουν το χατίρι, εμπεριείχε γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να αναγνωριστούν τα Σκόπια διεθνώς ως  Μακεδονία. Σ΄ αυτό το σημείο πρέπει να επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή μας. Οι ίδιες δυνάμεις που «βοήθησαν» την ίδρυση της ΣΔΓ οι ίδιες δυνάμεις μετά από 55 χρόνια, με την κωδική ονομασία της Νατοϊκής επιχείρησης, άκουσον άκουσον! «Ευσπλαχνικός άγγελος» την βομβάρδιζαν για 80 μέρες καταστρέφοντας νοσοκομεία, μνημεία, σχολεία, γέφυρες και ότι άλλο εύρισκαν μπροστά τους οι 2.000.000 βόμβες που έπεσαν. Μάλιστα πολλές από αυτές περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο DU, επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό για τον άνθρωπο. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αγαπητέ σκεπτόμενε πολίτη, αυτοί οι «εύσπλαχνοι άγγελοι» δε νοιάζονται για την παραχάραξη της ιστορίας, ούτε αν οι Σλάβοι σφετερίζονται τον ελληνικό πολιτισμό. Τέτοιοι «Άγγελοι» νοιάζονται μόνο για το συμφέρον τους, αυτό τους καθοδηγεί,  αυτό συμβουλεύονται για τις αποφάσεις τους, όσο βάρβαρες κι αν είναι. Όταν φίλοι μου το δημιούργημα δεν έχει στέρεες βάσεις (όπως είπαμε) και στηρίζεται στο ψέμα και στην απάτη, τότε γίνεσαι υποχείριο του κάθε «τέτοιου αγγέλου» και είναι πάρα πολύ εύκολο να στο καταστρέψει. Η ιστορία λέει ότι αυτά τα ψεύτικα κατασκευάσματα αφανίζονται όταν το κρίνουν τα συμφέροντα.
Έντιμε πολίτη, εκτός κοπρόσκυλα και κομματόσκυλα, ο Ιωάννης Μάζης καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής μας λέει ότι το 1996 στη Γερμανία ιδρύθηκε το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων» το οποίο χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Φριντριχ φον Ζίμενς, είναι αυτοί που κατασκεύασαν τα κρεματόρια στα Ναζιστικά στρατόπεδα. Η αποστολή του κέντρου είναι να εντοπίζει «καταπιεσμένες μειονότητες» στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και γενικότερα στην Ευρώπη και να αγωνίζεται για την «απελευθέρωση τους» από τα έθνη-κράτη. Τα συμπεράσματα δικά σου!
Για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε εκτεταμένα με τα σαχλά και ανόητα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι Σλάβοι.  Είναι καλύτερα την αλήθεια να την ακούσουμε από τους ίδιους. Τα ισχυρά τους επιχειρήματα που προβάλλουν οι Σκοπιανοί μελετώντας με πάθος τον Πλούταρχο, τον Ηρόδοτο και γενικά την Αρχαιοελληνική Γραμματεία είναι τέσσερα όπως μας τα αναλύει ο αείμνηστος δάσκαλος Χρίστος Τσολάκης. Το πρώτο ότι ο Δημοσθένης αποκάλεσε το Φίλιππο βάρβαρο, το δεύτερο ότι ο προπάππους του Αλέξανδρου δεν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες ενώ συμμετείχε. Τα άλλα δύο είναι γλωσσικά. Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν το γ αντί για το φ, χ και το δ αντί το θ. Βέβαια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας απαντάει ο ίδιος ο Ηρόδοτος. Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκλιγκόροφ σε στιγμή διαύγειας κα εντιμότητας δήλωσε ότι είναι Σλάβοι κι όχι Μακεδόνες. Ο καθηγητής δικαίου Τόνι Ντεσκόσκι μαρτυρεί την αλήθεια όπως βέβαια υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες από  σοβαρούς και σκεπτόμενους πολίτες.  Γνωρίζουν πως όταν μπλέκονται στα πόδια σου «άγγελοι» σαν τους παραπάνω και όταν το οικοδόμημα σου δεν έχει θεμέλια πως  βάζουν νάρκη και τορπίλη στην περιοχή και στα Βαλκάνια.
Ας δώσει την απάντηση ένας μεγάλος Έλληνας ποιητής «Για Σκοπιανούς θα μιλάμε τώρα!»
«ΣΤΑ 200π.χ.»-  K.Καβάφης.
          
«Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων»

Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφή αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
Α, βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».

Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται

Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
που στ' Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
που απ' τ' Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ' εσαρώθη.

Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
την περιλάλητη, την δοξασμένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς·
ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.

Εμείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
οι Σελευκείς, κ' οι πολυάριθμοι
επίλοιποι Ελληνες Αιγύπτου και Συρίας,
κ' οι εν Μηδία, κ' οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους Ινδούς.

Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!
Θ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου